понеделник, 22 март 2010 г.

Нова партия?!

От доста време следя в блог пространството навлизането на политически блогове или обществени с явна и добре изразена гражданска позиция,като този!
Интересно ми е кой стои зад този блог,лозунг,идея,нова партия:
Набираме хора


Видях,че Владо и Руми го популяризират.Ок,но никъде не видях кой е поставил идеята като такава,защо набирате хора и как така ще дойдат и ще станат членове,какво се иска от тях ,освен предоставянето на лични данни чрез коментар...Прочетох "увлекателните" статии затова,че ни тъпчат прекалено дълго и айде да правим нова партия и да се 'дигаме на бунт.Ок-пак съгласна,защото не желая да се чувствам негражданин на  родината си.Но пак не разбирам,няма ясно послание от сорта на:
"Ние сме Пенка,Данчо и Руска и сме решили да основем нова партия с тези и тези цели.Ако 'щете елате..."
Информацията ми е забулена,а очевидно зад проекта стоят умни и добри хора,ама кои?
Някой да обясни?
Благодаря :)
п.п.Пък може и да сме спечелите за член ;р

14 коментара:

САНДО 22 март 2010 г. в 11:42  

Мисля, че в България има достатъчно партии и в лявото, и в дясното, та даже и в средното пространство, които защитават изключително ефикасно интересите на...ъъъ... самите партии и на ръководните партийни кадри :-)

Това, което липсва обаче, са гражданските организации, занимаващи се не с политика, ами с реална защита на човешките права в ежедневието. Няма никакви анти-дискриминационни граждански формации!Къде са, например, феминистките организации, когато женското достойнство се унижава във разни долнопробни реклами или в скечовете на тъпанарските тв-предавания?

Lili 22 март 2010 г. в 11:50  

Партии има много,съгласна съм.И все пак ми е интересно да разбера повече за тази.
Относно организациите и въпросът ти: никоя жена не би позволила да я унижат публично,тогава остава това ,за което питаш да е избрано да бъде такова.Което е още по-страшното...

Алиса 22 март 2010 г. в 13:52  

Има кой да обясни. Можеш да попиташ тук:
http://balthazar-ivanovich.blogspot.com/2009/12/blog-post_7193.html

Пламен Бочев 22 март 2010 г. в 16:53  

Когато задодах подобен въпрос, Балтазар Иванович ми изтри коментара, а Радо дообясни, че заради такива като мен се налага да трият коментари.
Както и да е, аз не съм анонимен. А всеки може да си създаде профил и да обяви "Набираме хора"...
Подкрепям идеята и всичко, което би променило окаяното състояние на България. Анонимността никога не бих подкрепил. Не ме е страх от Бойковци, Цецковци и други ченгета. Нито от станишевци, догановци и царчета. Който се страхува от мечки, да не ходи в гората. Както аз мога да говоря от собствено име, така говорете и вие. Сандо е прав, и аз отдавна мисля като него, че не партиите ще ни донесат промяна, а гражданските движения. Като правиш партия, ти по условие приемаш правилата на "тяхната" игра. И какво, молиш се да прескочиш някава 4-процентова измислена бариера, за да си шибан депутат...
Не вярвам на партии и на депутати. Политическата система трябва да се промени, но това е само мое мнение, което не ангажира никого.
На тези, които "набират хора", пожелавам успех, защото и аз искам справедлива промяна. Но, докато са анонимни, няма как да се присъединя към тях.
Дано помислите им да са чисти, дано си вярват.
Предполагам, ще променят ореола на тайнственост около собствените личности. Ако мислят, че могат да въвличат хора в анонимна кауза, мисля, че се лъжат, щото идеите се движат от личности. За себе си намирам голяма разлика между Балтазар и Владо, което е добре, нали истината се ражда в различията. Но, когато някой се опитва да прави общност, би трябвало да преодолее различията. Та, въпросът беше кои сте вие... И защо, например, сред хората, които набирате, могат да бъдат бивши или настоящи членове на БКП/БСП?... Заради числеността на членската маса? Та вие, освен анонимността, би трябвало да обясните каква е идеята ви. Партия, която да управлява справедливо? Това ли е?
С тези си въпроси си отрязвам главата пред хора, които ценя и уважавам. Съзнателно го правя. Вероятността да бъда игнориран с лека ръка е нищо, сравнимо с надеждите и очакванията ми да се роди промяната...

Владимир Кабрански 22 март 2010 г. в 17:48  

Всъщност, не мога да говоря от името на никого. Подкрепям лично, една добра основа. Нещо различно, въпреки думите на Сандо, че има прекалено много партии.Това е различно иначе нямаше да го забележиш.
А въпросът, кой стои зад това ще се разбере едва,когато тази партия се учреди. Дори тогава личностите ще са без значение и основното ще са еднаквите права на всички.
Има ограничения за членство Пламене и са описани на страницата,но докато се делим сами, ще ни тъпчат.
И още нещо,Лили. Не съм срещал никъде призиви за бунт:) Няма и да има. Основното е използването на законът.

Lili 22 март 2010 г. в 18:27  

Дотук изникна следното:Балтазар е решил да прави партия и набира хора.Това е в кратце.
Само,че Пламен ме е разбрал много добре-не може да агитираш хората ,след като си анонимен към тях.И аз мога да напиша давам 2000 лв награда за 100 коментара ,но да не се вижда кой го е написал.И какво да очаквам-юруш ли?!Доколкото ми е известно политиката е част от публичността и всичко,което е законово се предполага да е и явно.Не знам защо коментарът е бил изтрит,но тук няма да бъде,защото различията се приемат,стига да са в рамките на разумното-а коментарът на Пламен е доста резонен ,защото аз попитах точно това-кой стои зад този блог и идея.Препратихте ме към Балтазар и мейла му-защо?Нима ,ако идеята си заслужава и е толкова За и В защита на гражданите-не е необходимо да бъде ясна,видна и да си има човек ,който я внася.
От друга страна разбирам,че въпросната партия не е учредена.Не съм запозната с процеса на учредяване,но все си мисля,че хората се събират някъде посредством Личност,група и прочие заявили в публичното пространство даденото събитие-едва ли греша?В този ред на мисли,един лозунг от сорта на "Набираме хора" е някак вял и ужасно забулен в анонимност,което едва ли ще се понрави на читателите.И все пак има нишка на прозрение,че пишейки на въпросния мейл ,ще ни се разясни-е че секретно ли е?
И ако нещо не е готово,съществуващо и пак повтарям явно-защо хората да се вливат и застъпват?
Под бунт имах предвид "бунт на народния глас".Може би трябваше да сложа кавички :)
Идеята на публикацията ми беше,който е измислил,сътворил и изнаписал идеята за новата партия да се покаже-ние не хапем,а искаме информация и гласност,защото именно така се постигат истинските резултати.
В никакъв случай не желая постът ми да се приема като критика или упрек,напротив-като стимул за по-ясно изписване и показ на личностите,които са дръзнали да изпъкнат с новаторска идея.
Та...очаквам да се покажете Г-н/Г-це или Група ,стоящ/а/и зад въпросната идея/блог :)
Благодаря :)

Владимир Кабрански 22 март 2010 г. в 18:51  

:)Всъщност хората ще се съберат и се събират около идея, модел. Омръзна ми от личности "спасители" и подкрепям основно, заради колективното начало. Когато се съберат и партията се основе, естествено е, че ще бъдем публични.

Пламен Бочев 22 март 2010 г. в 18:57  

Владо, бях сигурен, че ще те подразни моето "делене", което допринася за мачкането ни. Но аз няма как да не се разгранича от всички, които пред очите ми окрадоха и родината ми и мен през последните 20 години. Разбира се, прочетох за "ограниченията" за членство в партията. Извинявай, не забелязвам, според обявеното, кой знае какви различия от онова, което всяка новосъздаваща се партия би прокламирала...
Все още никой не отговаря на въпроса, който задава авторът на "Сборен пункт"... А той е и мой въпрос. Тук, поне от моя страна, не става дума за никаква злонамереност. Точно обратното - за симпатия. Ако за вас е от значение да се включат и хора като мен, които си позволяват да задават въпроси, не знам, най-малкото би трябвало да се опитате да отговорите. А не да ги игнорирате. Изтриването на въпроси е лесно. А какво да мисли този, на когото въпросът му е изтрит? Ми то не е нищо ново - "или си с нас, или против нас"... :) Е, питам кои сте вие, за да съм с вас. И, което е много по-важно, какви са идеите ви за промяна. В рамките, все пак, на политическа партия, която иска да се осъществи в едни други рамки - на действащите закони. Според политическото ни устройство, и хиляда партии да се сформират, олигархическите интереси няма как да бъдат засегнати. Затова питам...
Казваш, нямало нужда от бунт, ами законите били достатъчни... Не! Законите са писани от големи крадци за големи крадци. Мит е, че само било достатъчно да се прилагат. При тази политическа система, законите винаги ще се стоварват върху битовото ниво на онзи, който не е крал, за да може да се защити.
Та, позволявам си да попитам, ако законно новата партия утре спечели мнозинство в едни нови парламентарни избори, какво би направила?
Да, първото е ясно, ще има демократично избрани свои представители. После?... После ще се оправдава с наследството от Бойко?... (Което е от Станишев, пък Станишевото от...)...
Ако виждате смисъл в създаването на партия, много бих искал и аз да го видя. Ми, помогнете ми, де :)

Admin 22 март 2010 г. в 19:00  

За да няма прекомерно зацикляне и повтаряне на вече казани неща, ето тук е обяснено всичко:
http://democracycorp-news.blogspot.com/2010/03/blog-post_22.html
Това е официалната страница на бъдещата партия. Тук сме казали официалната си позиция.
Казали сме, колкото сме преценили да кажем.

Условията са ясни. Това са условията. Те са такива, защото, ние, които сме създали модела, така сме ги определили. Участието в проекта не е насилствено, принудително или пък задължително за харесване от всеки.

Има достатъчно голям избор на политически партии.

И запомнете най-накрая, че политическа партия се прави за да се участва в политиката.
Правим партия за да участваме в политиката - представители, избори, защита на интереса с политически средства, както е по закон.
Набийте си го в кухите кратуни.

frog and roll 22 март 2010 г. в 19:35  

Мхм, гледам с любопитство, както знаят някои. ;)

Лили, Пламене, няма смисъл да се дразните. :)

Пламен Бочев 22 март 2010 г. в 21:01  

Е, поне кухата ми кратуна вдяна, че е куха.
Но тази моята, същата кратуна, отдавна се е сблъскла с арогантността. И, все още е цяла кратуна. Дай Боже и арогантността да оцелее! :)
Всъщност, няма как да не оцелее... И... аз го пожелавам, стига да роди тази арогантност нещо, от което има полза не само нейния анонимен притежател... С неподплатена нахаканост не само политика не се прави, ами и курник за кокошки носачки, админе... Знам, че точно теб времето те е направило такъв, ама ми е болно, че си му се отдал... Няма как да вярвам на мислене, родено в "пълната" глава на комсомолски секретар. Да, поне мен успя да ме отвратиш с езика, на който си позволяваш да говориш. Както и съм убеден, че ще имаш последователи, разбиращи този език. Без мен!

Lili 22 март 2010 г. в 22:57  

@Admin ще се обърна само към Вас :) Аз зная кой стои зад въпросната идея-зная и кой сте Вие.Но съм сметнала за коректно да попитам публично кои сте Вие,които ни Набирате.Защото нали се сещате-Хората сме Ние :) Създавате впечатление на сегашен политик с последното изречение,написано от Ваша страна :)
Аз и моите колеги от Сборен Пункт НЕ ВИ ПОДКРЕПЯМЕ с подобно поведение :) Жалко за Вас,защото НИЕ Хората сме повече :)
Фрог,Пламен->Благодаря Ви.
Аз не се дразня,в никакъв случай.Исках да помогна и да дам гласност,защото прецених ,че съм някой в блог пространството и хората четат проектите ми-и то така и стана.Прочетоха ни,коментираха ни и се опитаха да ни приложат тактиката,която отричат.
Колеги Блогери от "Набираме Хора"-изложихте се много сериозно и то пред доста голяма аудитория.Както съм казвала и преди:"Обидата е силата на слабия".Политика ли->не Ви приляга:)
Владо->съжалявам :)

Neizi_ss 23 март 2010 г. в 11:53  

Не мога да приема личностите да станат известни едва след като се учреди тази партия. О`к - описаните цели ми допадат. казват ми онова, кото искам да чуя ...Въпросът е кой ми го казва?
Не мога да приема да няма лице. Задава си въпроса наум доста време ... докато Лили ме изпревари и го зададе публично. Странно, но дори и в коментарите под поста не мога да открия кой стои зад това набиране на хора. Много ми имагинерно ... Как може да ме спечелите - вече никак ...достатъчно са ни използвали за едни или други интереси, обслужвали сме този или онзи ...Никак не мога да сега да повярвам, че това ще защити моят интерес, ще брани моите права и свободи ...Владо - евалла, че представяш твоето мнение и твоята кауза, без да взимаш страна ...а Админа :) да си гледа работата ... кухи ни били кратуните ...ми може и кухи да са, но са си наши ... и имат лице ...

Lili 23 март 2010 г. в 19:32  

Аа,Фиф-не съм съгласна за кухостта ;) На нас,тя не ни е привична ;)

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP