четвъртък, 15 април 2010 г.

Бъдещето на България?


Това е мястото за споделени мисли. Сбор[ник] на впечатленията. Затова тук ще си позволя да споделя една статия, която почти ме разплака. Защото всяка дума е вярна до безобразие и бъдещето изглежда отчайващо. Втората подобна за два дни. Другата е ето тук. А това е едно мнение по темата, което много ми хареса със своята агресивност, която обаче е съвсем на място!
И още едно интересно виждане по проблема..
Истина е, че все още има доста[тъчно?] стойностни млади хора, които четат стойностна литература, слушат нормална (т.е. различна от чалга) музика и имат истински интереси, по-различни от питиетата в някой клуб или скъпите парцали в мола. Но онези, другите, са много повече...
Всяко следващо поколение било по-долу в пирамидката. Деградацията май е естествен ход на нещата. Интересно ми е къде ще приключи?

7 коментара:

Счетоводител 15 април 2010 г. в 14:55  

Не ми е ясно кое точно щеше да те разплаче в статията? Тези неща са видими за всички. Поне за тези, които прекарват повече време извън интернет.
Според биолозите еволюцията може да върви и напред (към развитие на нови качества), и назад (към изчезване на качества). Важното е видът да е приспособен и да оцелява. Тъй че - това, което така те плаши, е обикновена адаптация към съществуващите условия. А как и къде ще свърши - все някога ще му дойде края. Какво ще има тогава на нашата територия не се знае, разбира се. Навярно следващите, които са приспособени към новите условия и оцеляват...

أمل 15 април 2010 г. в 15:00  

Знаеш ли, Счетоводител, имам щастието да съм заобиколена в по-голяма степен от качествени хора и това за чалгите и малките проститутки ми изглежда като долнопробен филм, но все по-често се убеждавам, че не е. Ако за теб е нормален ход, за мен е плачевно :)
И към какво се приспособяват младите момичета със силикон навсякъде? Или момчетата, които смятат за велика ценност ланците и големите джипове?

Счетоводител 15 април 2010 г. в 15:05  

Биа, плачевно е. Застрашени са мислещите, образовани и културни хора. Аз се имам за част от тях, ти също. Опитах да погледна обективно на нещата. Простата истина е, сега, в този момент, ако тази група хора, към която се числим, не промени нещо, бързо ще се превърнем в, така да се каже "изчезващ вид". И никак не ми е весело от това.

أمل 15 април 2010 г. в 15:09  

Така е, но какво да направят шепа хора срещу масовото опошляване на всичко? Имам чувството, че съм залята от евтина порнография отвсякъде.
Не, качествените хора няма да изчезнат (надявам се). И аз не се числя към чалга поколението, за щастие. Но се замислих как един ден ще мога да дам на страната си качествно бъдеще, ако ще трябва да възпитавам децата си в подобна среда...И наистина ли бъдещещо принадлежи на тези млади хора?

Valkocompany 15 април 2010 г. в 15:17  

Поредната култова статия на Елица Николова която много харесвам!

Пламен Бочев 15 април 2010 г. в 15:18  

Ти не си като тях. Ти също си бъдеще.

Lili 15 април 2010 г. в 17:09  

Всички сме Бъдеще.Иска ни се или не ние сме част дори от оня филм ,за който спомена Биа...Найс ...но няма на кого дори да му запука за парцаливата патица с натруфена муцуна и висок ток търкащ пода на молЪ!
Виновни както обикновено няма...но хич не е така.Ако някой ден,бидейки майка видя детето си потопено в подобна социална помия ,дим да ме няма.И без това съм на ръба....
Наде...ще си пусна БГ филм и ще си мисля ,че някога ще имам силата да премахна пошлостта!

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP