петък, 7 май 2010 г.

Фиуууууу статистика

На 06.05.2009 дебнех да снимам изстребителите от авио-шоуто.Не успях,защото си бяха наистина бързи и докато натъкмя фотото беше останал само пърпорещ хеликоптер жужащ по следи от разпорени облаци.Казах си " Е,  ще ги снимам следващата година".
На 06.05.2010 изстребители нямаше.Криза е.Пак си останах само с къркорещите толуми на уж новите хеикоптери, които пък за мой късмет не бяха пуснати по старото си въздушно трасе.
Вместо тях обаче имах "удоволствието" да се " насладя" на звуците от над 25 кацащи самолета.Един от тях беше толкова "културен", че чак се беше снишил до степен да виждам (без очила) надписите и прозорчетата.
Към 21.00 часа спрях да ги броя.Само ги чувах и виждах светлинките.Но бяха достатъчно много.Тази сутрин се събудих от същия звук.Не ми прекипя, защото уж съм свикнала за тези две години, но някак си вчерашното разписание ми дойде в повече.Коментирахме го и у дома, защото не само аз ги чувам (разбира се) и се оказа, че Българската (не зная коя точно институция обаче) е решила да построи Т2 на Летище София именно с цел да промени коридорите на кацане на самолетите.Кхх...да бе да!Всички кацащи самолети минават през среде София , виждат се с просто око и честно казано очаквам някой ден да видя как леля ми маха от някое джамче!Защо не е променен въздушния коридор - не знам.Но знам, че всеки обикновен човек може да си направи следната проста аритметика (както и аз си я направих).
Проверих в сайта на летище София , колко аджеба самолета ще кацнат с днешна дата на Т1 и Т2.Не ги преброих с точност, но разписанието е "доволно" изпълнено с 10 страници.
И всички тези самолети ще преминат над главата ми.Ще ги видя и ще ги чуя.Точно сега, когато пиша тази публикация не искат да кацат да им се не види, за да Ви покажа от къде точно минават.И все пак ето изглед от мястото където се намирам в момента, с отбелязани места, от където лежерно си пърпорикат самолеДите:

Етажът е 2-ри,ако съм на 6-я ще си правим мохабет с пилота!
Тъй...днес се очакват още толкова кацащи самолета.Всички те ще преминат от посоченото със стрелките място по пътя си към крайна точка -летище София.
Простата аритметика:
Ако в кооперацията,  която се вижда в дясно  има 20 апартамента ,  с по 3-ма живущи в тях ,  това са 60 граждани на Република България на различна възраст.Самолетите на Wizzair са с вместимост 200 пътника без екипаж. Да предположим, че всички тези хора са наши сънародници.Броят ми става над 260.Улиците около кооперацията са оживени-тук причислявам още около 100 човека пътникопоток (като включвам и мпс-та).360.
И ако това чудо реши да се бъгне и падне?!!!
Де е България ...ей на тука ,на среде Банишора!
Но драги читателю,кризата е по-важна-така  ,че снимай си самолетите като атракция през джама и не си прави тая простичка аритметика, защото няма смисъл да очерняш още повече кризисното си състояние с подобни фиууу статистики!
Снимка : Lili
Screenshot:сайт летище София

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP