сряда, 2 юни 2010 г.

Наша гордост!

Нашата прекрасна Йоли - от "Вкусно  с Йоли"- вече е новото лице на Би Ти Ви и предаването "Денят е прекрасен" ...

СуперНовина е това :)

Йоланта Делибозова - Йоли е виолончелист от 15 години в Софийската филхармония. Очаква се скоро да издаде диск с Теодоси Спасов.
В ефир тя ще се изявява в амплоато, в което я познаваме ние блогърите - кулинарията.
Всички знаем, че тя е невероятен майстор.
Блогът и е един от най-посещаваните и никой не може да остане равнодушен към блюдата й.
За себе си Йоли казва7

"Готвя от съвсем малка, благодарение на баба ми. Не съм открила топлата вода в кулинарията, но винаги държа на елемента "творечество". Според Йоли няма забранени храни и може да се опитва от всичко, но в умерени количества.
/Инфото и снимката са от сайта на БиТиВи/

Аз само ще допълня, че за мен Йоли е българският вариант на Джули Пауъл ...
Който не знае за какво говоря - препоръчвам филмът "Джули и Джулия" ... 



Филмът е по мемоарите на Джулия Чайлд "Животът ми във Франция" и култовата книга в световната кулинария "Джули и Джулия" от Джули Пауъл. След Втората световна война в Париж живее Джулия Чайлд (Мерил Стрийп), чийто мъж е на работа там. От скука тя написва книга с рецепти Mastering the Art of French Cooking, с която препоръчва френските блюда на сънародниците си. Написана с хумор и блестящ стил, книгата отваря вратите на Джулия към тв кулинарно шоу. Половин век по-късно Джули Пауъл от екипа, който възстановява Световния търговски център в Ню Йорк, решава да сготви манджите на Чайлд и да ги опише в блог. Той става един от най-известните в света, тя написва книга, а Нора Ефрон заснема филм за двете жени и техните семейства.




1 коментара:

Lil 5 юни 2010 г. в 18:12  

Йоли отдавна я поздравена , това й аплоа й отива :)
А филмът - мисля ,че мога да го гледам поне още 100 пъти.Благодаря , че ми го препоръча Фиф :)Ще пиша специално за впечатлението си , но не сега :) Благодаря още веднъж.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP