понеделник, 12 юли 2010 г.

Пророческа агенция "ДЗИ" - клон Варна

Мне, не съм объркал заглавието, и не - никак не се шегувам. Щеше да е хубаво това да е просто поредния майтап, но на мен лично ми писна. По цял свят хората се стремят да интегрират в обществото различните, но явно ние тук, в "нашата мила, родна страна", скоро няма да ги стигнем. Но нека да мина по същество.
Привлечен от изкусителна обява за агенти на свободна практика, се явих на интервю в посочения клон на "пророците". Последва одобрение и тридневен курс за обучение, в който лекторите се постараха да ни обяснят как да продаваме на хората. Акцент беше застраховката "Живот", тъй като тя е най-малко продаваемата. Разясниха ни няколко трика, с които да заблуждаваме хората да дават луди пари по време на криза. Обясниха ни какво взимаме ние, макар и не точно. Нашата скромна особа обаче не беше напълно убедена в ползата от този продукт, а е ясно, че ако не сте убедени в нещо, няма как да го продавате. Последва разговор със старши експерт Наташа Стоева (няма да спестявам имена), която ми казах, че аз съм психически нестабилен, след като не вярвам в продукта, че мразя целия свят, и че трябвало да я посетя да си поговорим, понеже тя била психолог, и много добре познавала хората. Когато и заявих, че мен ме интересуват парите, които ще получа, тя изпадна в истерия, и ми заяви, че не съм за тази работа, понеже "Пророците" не били търгаши, а професионалисти. По-добре да съм се отказвал, вместо да и губя времето.
Нашата скромна особа обаче реши, че може поне да направи някакви пари от тази история. Подтикнат от факта, че никой няма да си купи твоя продукт, ако ти го нямаш, аз отидох с твърдото намерение да си направя такава застраховка, с което да вляза в системата, да им водя клиенти, и естествено да печеля. И така, в сряда, 7ми юли, аз се явих, готов да давам пари. И изведнъж се случи чудото. Небесна светлина се изсипа върху лекарката на "Пророците" и върху експерт животозастраховане. Те получиха просветление свише, и започнаха да предсказват продължителността на живота на хората! Алелуя! Нашата скромна особа беше много развълнувана да узнае, че и остават до 10 години живот, понеже видите ли, тя е диабетик на инсулин, а "Пророците" не застраховат такива, понеже риска те да умрат е прекалено голям!
Няма да коментирам физиономията си, нито яда, който изпитах. Недопустимо е "професионалисти" да говорят по този начин, само защото си ги върнал от вратата на офиса им. Когато през вече далечната 2004та година се опитах пак да се застраховам, само че в AIG LIfe, отговора беше по-мек - заявиха ми, че не могат да ме застраховат за риска "Злополука", понеже като диабетик аз почти сигурно от това ще умра. И все пак ми оставиха някакъв шанс за живот. А тук отговора беше покъртителен. Излиза, че според официалните документи на "пророците", аз съм по-рисков фактор от сапьор. Няма да коментирам пушачи, миньори, строителни работници, и така нататък. Те просто бледнеят пред диабетиците на инсулин. По официална статистика средната продължителност на живота на диабетик на инсулин е около 60-63 години. Е - бъдете спокойни, братя и сестри по съдба - възрастта според ДЗИ е 40 години.
Описаното дотук щеше да е смешно, ако не беше истина, и особено ако не се беше случило на мен. В заключение ще спомена нещо куриозно, което също твърдя, че е самата истина. По време на интервюто споменах пред г-жа Филипова, която е един от шефовете на тази агенция, за случая с AIG Life. Тя се учуди, и ме убеди, че при тях подобно нещо е просто невъзможно. Е, г-жо Филипова, приятно пророкуване!!

4 коментара:

Lili 12 юли 2010 г. в 16:40  

Както казах и в разговора ни преди написването на статията:
-това се случва само в България
-аз бих ги съдила поне по 3 параграфа
- в крайна сметка ще си останат същите идиоти.

А ти ще си живееш дълго и спокойно :)

tcvetelinka 26 юли 2010 г. в 14:19  

Нямам думи, а не сме ли всички смъртни.

Точка 26 юли 2010 г. в 15:01  

Иска ми се да не използвам клишето, че това може да се случи само у нас, но няма как - факт е.
Съди ги, както казва Лили и не вярвай на пророчествата им. :)

П.П. И на мен ми е трудно да продавам неща, в предимствата или стойността на които не вярвам. Затова изобщо не припарвам до подобни позиции или до някоя от компаниите, занимаващи се с MLM.

Анонимен 9 юни 2017 г. в 11:59  

Седем години след тази случка нищо не се е променило. Въпросната експертка Наташа Стоева е още там и пуска заблуждаващи обяви в джобс.бг. Човек си мисли, че кандидатсва за нещо сериозно, а то какво се оказва, пълна кретения. Да бяха написали в обявите, че това е работа за външни агенти, но не. Разбираш в последствие, че нито имаш работно място, нито основна заплата. Ходиш и чукаш на вратите на хора и фирми и се опитваш да им пробуташ застраховки. И ще получиш заплащане неясно какво, само ако имаш достатъчно продадени застраховки. Наташа Стоева умишлено заблуждава хората и мънка под носа си на интервюто, когато задаваш конкретни въпроси. Как е възможно това са се случва в държавна институция се питам? Изключително неприятна за комуникация, какво ти остава за ръководител.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP