вторник, 8 юни 2010 г.

Надвикай другарчето

Снощи установих, че цялата ни държава [като устройвсто и народ ] се върти около максимата "Надвикай другарчето"!
Всеизвестно е , че балканският субект е грамаден , гръмогласен и често тежко [към олигофренично] стъпващ.Манталитет?!Възпитание?!Или балкански синдром?!
Не ми се вижда никак логично да търсим причина в произхода на народа си или някакви общоприети описания , които така или иначе са мутирали във времето.
Гледам "Big Brother Family" и начинът на комуникация на претендентите , бидейки "посочени с пръст" и пльоснати в цялата си лъскост и накъдрена модна потребност , на подиума с иронично-показателен напдис "обвиняеми".Да оставим на страна , че самият сценарий с виновати и прочие ми се вижда доста смешен и простоватичък , но пък всички знаем колко рейтинг печели сеирът.Но не това прикова слуховите ми органи към телевизора.Опитах се да дочуя какво е обвинението , защитата и доказателствата [ всичко това в големи кавички] , ама не успях.Чувах нещо от сорта на [ти-ама Чипев-абе-бе-аре ся-викай си-който и да е-моля ви -не се прекъсвайте-да видим следващия-обвинението-реклама].Олекна ми , чак към рекламите.В останалото време се опитвах да разбера кой коя реплика подава и към кого.А всъщност въпросните обвиняеми бяха сред най-мълчаливите.Обвинители и защитници са подрани от родния елит и прехвърляйки си виковете си се опитват да блеснат или и аз не знам какво.А и нещо не ми е ясно коя е Никол в родния елит , но пък репликата 'Не ми викай , бе' й приляга чудесно на телефонната муцунка и маниери[ще взема да го докарам на критиките на Васа Ганчева].
И всички дружно викаха.Играта смени наименованието си от ББФ на 'Надвикай другарчето'.Но въпреки това от някъде се дочу и фразата "личен пример".Ха-ха!Ами чудесен пример дадохте на мало и голямо с това "прескочи викащия и викай още-повече"!
Не знам дали това е привично за нацията ни , но определено не си прилича в един live да не знаеш какво се случва , а само да гледаш.Нямо кино с викове- нова мода в телевизионерството.
Спрете да викате бре!Няма награда от п-о-л-о-в-и-н милион лева ,ако си скъсаш гласните струни или се сбръчкаш от напъване.
За съжаление това надвикване се случва навсякъде.А психолизите го наричат агресия (може би пасивна).Превръщаме се в страна на големите децибели ,а после се чудят защо нищо не се чувало или по-точно защо електоратът е чул ,ама недочул.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP