неделя, 14 март 2010 г.

Трябва ли???

На работа съм ... противно на схващането, че в неделя се почива - аз работя ..и едва ли някой ще се изненада от това ми съобщение. Пия кафе, димя с цигарите ...чат-пат обръщам вниманиена френдовете във фейса и в скайпа - тогава някой ще каже ..ебаси к`ва е тая работа ...ми ей такава ...дето си я харесвам и не я сменям за друга. Вярно хойкането във виртуалното пространство разсейва вниманието ми ..но в противен случай рискувам да задълбая толкова навътре в проблемите - моите, на колегите, на съгражданите ми, на българите въобще, та дори и на тези по света ...а така поемам глътка въздух - не уточнявам дали е чист или мръсен - оти с тия тютюнджийски аромати нема как да е кристален ...Та ..седя си и се чудя истина ли е, че сме толкова първични в реакциите си, толкова първобитни в схващанията си ... цялата работа се върти около кофти новината на миналата седмица за заловения млад мъж в Силистра, обвинен в разпространение на порнографски материали и с предположения за блудства с малолетни и непълнолетни момчета. 
Осъждам го и аз, за това, че не е успял да контролира нагона си и ако се окаже вярно за разпространението на порноматериали ... И аз искам да си получи заслуженото ... Но е пресилена реакцията сякаш на общественото мнение за линч, протести публични и бля бля в тоя ред на мисли ...Не съм против, но странно как изведнъж се консолидира общественото мнение.
Трябва ли да ни се случват лоши и тъжни неща ли, за да излезем на улицата и да искаме някой да ни обърне внимание? Нима всичко друго ни е наред?!?

8 коментара:

Lili 14 март 2010 г. в 13:30  

Винаги сме имали нужда от цунами,за да забележим земетръса преди това.Според мен границата на търпението ни въобще я няма и хич не ни е ясно защо търпим к'вото и да било.Но е факт,избухваме само,когато ни настъпят няколко пъти по мазола.

Neizi_ss 14 март 2010 г. в 13:33  

Просто ..ми се уплаши окото от реакцията на съражданите ми по форумите и във фейса ... няма нито един коментар за това къде са родителите на тези деца, къде еобществото като цяло че е допускало нещо дасе случва под носа му - страшното е, че всички са знаели за това момче/мъж ...никой нищо не е казвал ...и изведнъж искат публичен линч, и всичко, за което се сетите описано в средновековната история на човечеството

Lili 14 март 2010 г. в 14:53  

Моментът на побутване мила.Медиите съобщават,обществото надгражда.Винаги така се получава.Ако оставим на себе си изказването-крайни сме.Защото не се говори постоянно,а веднъж и с голям патос.Оттам идва и желанието за линч и прочие.А и като се появи такава новина всички обединяват насъбралото се и го насочват към нея.А точно това е погрешно,да си го събираме и изведнъж да изливаме.Капка по капка вир прави,ама ние нали сме грандомани ,направо у окена да се буфнем.И да плашещо е,агресията е грозна,дори и по този повод.Защото не сме го предотвратили ,а е можело.

Владимир Кабрански 14 март 2010 г. в 14:58  

В такива случаи винаги се реагира със закъснение. Когато нещата се случват, много хора отвръщат глави. Имаше случай и в нашият град с чужд гражданин и деца от ромски произход. Не вярвам цяла години никой нищо да не беше забелязал в малък град. Може би, реакциите след излизане на бял свят на мърсотията, са по-скоро резултат от гузната ни съвест.

Lili 14 март 2010 г. в 15:04  

Гузна съвест-е те това е ключовата дума на реакциите ни.

Neizi_ss 14 март 2010 г. в 15:04  

Владо много точно го каза ... именно резултат от гузната ни съвест, защото хем скамаче на бой, хем в същото време сами се дъним, че всъщност ние смче знаели , че има проблем!

Lili 14 март 2010 г. в 15:06  

Фиф,дори понякога сме толкова овчедушни ,че не виждаме кое точно е проблемът.

bay Ilia 15 март 2010 г. в 13:17  

и аз в неделя бачках, обаче нямаше как да си надзъртам във фейсбука от сцената, та чак сега... бачках за тези, които онзи юнак е гаврил... правя куклена пиеса... верно скачаме като ощипани чак като се раздуе, не че не знаем, ама друго е като ни го каже телевизията...
Кажи о, малка музо,
К`во ще стане ако сблъскам
Митко Палаузов с екс-депутата Кузов?
Роман от Марио Пузо?
Отзад ако те плесна, подай и друга буза?
...иначе си се вижда сега колко сме европейци - различна ни е май реакцията от тази на немците, които май не са толкова изненадани от педофилията в католическата църква :)

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP