четвъртък, 11 март 2010 г.

Политичeска глупост

Импийчмънт
Импийчмънт (от англ. - обвинение, дискредитиране) се нарича процедурата, с която законодателен орган официално подвежда под отговорност лице, което е висш представител на властта, за държавна измяна, корупция или друго тежко престъпление. Импийчмънт невинаги означава отстраняване от длъжност - това е само формалното отправяне на обвиненията, подобно на обвинителния акт в наказателното право, и е само първата стъпка за евентуалното отстраняване. След като лицето бъде подложено на импийчмънт, законодателният орган провежда гласуване за вината му, което, ако е успешно, води до отстраняването му от длъжност.
Практиката показва, че на импийчмънт обикновено биват подложени само такива висши чиновници, за които бъдат доказани особено сериозни злоупотреби с положението им във властта.

Та така...искат да наритат човека,който 4 години и без малко не им попречи да изпъплят поо стълбицата на успеха.Прекърши и партийната си принадлежност и се помири с БББ (а.к.а премиерът).Но пицата заседна и на неговото гърло.То и рак на хранопровода да имаш пак би преглътнал ,но Дянков е повече от карцином.

Не ми е ясна причината,поради която колегите му се "кланят" и подкрепят антифинансовата му практика.Аз съм гражданин и ми се полага 1/6 милионна от шибаната пица.И имам право на избор и на мнение.Именно затова наричам случващото се политическа глупост и в случай ,че все още сме Българи по душа би трябвало да сме масово подготвени да съобщим ,че не сме съгласни.Грозно е ,глупаво е и съм против!
Но те го обожават(герберите).Бидейки сите вегетарианци се опитвате да вменявате ,че постната пица е здравословна?Да?-НЕ.
Предпочитам мазна мръвка в свободна откъм политически бълвоч страна.И горчица моля!
Та така...политика!

снимки:Интернет,преминали през Paint

6 коментара:

frog and roll 12 март 2010 г. в 10:48  

И двамата трябва да бъдат наритани, най-вече президентът. Айде да не забравяме кой конструира и дундурка Тройната коалиция, която ни докара сегашното спорно управление. Добро, лошо - няма значение. Хората предпочетоха да стъпят в по-малкото лайно, с извинение.
Да се сетим и кой ни натресе АЕЦ "Белене" (не беше само дебилният цар), също и тръбата на Бургас. Кой си шушукаше с Путин? Не беше само Станишев. А кой се покри по лов в дните, след като хората изгоряха като факли в онзи вагон? А кого чакаха роднините на пострадалите в Охрид на летището, да се натутка и качи в самолета, само и само да се покаже? Този човек е зло, без да броя и ДС-миналото му. Обаче поводът за импийчмънт е абсурден и смехотворен. Трябва да го подгонят за държавна измяна.
А Дянков... Неориентирана работа, ама какво да искаме от него - само му вижте премиера. Който, прочее, е скачен съд с Първанов и много си го обича. :)
И изабщо, за какво говорим? Това си е сапунка откъдето и да го погледнем. :)

Lili 12 март 2010 г. в 10:53  

Frog,под политическа глупост не визирам минали и сегашни политически завои и действия зад завесите,а това че е грозно да правят обществено достояние нещо,което е толкова минимално.Та това е тип "земи си куклите,дай си ми парцалките".Ето това няма място в политиката.Грозно е да отдават толкова голямо значение на слухове и записи на фона на бедността на народа.

frog and roll 12 март 2010 г. в 11:35  

Сапунка, Лили - като няма хляб, поне да има зрелища. :)

Прочее, аз не съм против показването на каквито и да е стенограми, щом са на разговори между държавници, проведени в институционални места. Още повече, че се вдигна прекомерен шум преди тази среща. Нали много обичат да говорят за прозрачност в управлението и политиката, какво сега подскачат като ощипани? Въпросът е принципен, не е до конкретната стенограма. Ама работата е там, че има къде по-любопитни стенограми, скрити-покрити...

Абе... много шум за нищо, а хората им се хванаха. :)

П.П. Махни я тази гадна проверка с думи, че ми секва логореята. :Р

Lili 12 март 2010 г. в 11:57  

Мда,сапунка-само че сапунът и пяната сме ние!

//Махам я :)

Valkocompany 13 март 2010 г. в 12:16  

Лил,това е новия твой блог .
Така ли да разбирам.Много добре се е получил.

Lili 13 март 2010 г. в 15:25  

Вал,не е само мой.Идеята е -да не се показва профил,екип или прочие.Всеки,който иска да публикува може да ми пише някъде тук коментар с мейла си и да го добавя.Заглавието е красноречиво.Нескромно,но идеята е моя :)Благодаря ти:)

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP